El passat 10 i 11 de maig el sector Baix Llobregat va realitzar les Trobades de Grans i joves simultàniament en dues poblacions diferents.
La Trobada de Grans va tenir lloc a Viladecans, amb la participació de cinc esplais del Sector. Més de 60 infants, d’entre 7 i 12 anys aproximadament, i els monitors i les monitores, vam passar el cap de setmana a l’Escola Pau Casals de Viladecans. Totes les activitats que s’hi van desenvolupar, van girar entorn un centre d’interès sobre el Circ. Una història fantàstica sobre un antic circ del Baix Llobregat que va acabar dissolent-se per la gelosia i la perversitat d’uns pocs. Però que amb l’esforç dels esplais del sector, la seva companyonia i solidaritat van aconseguir construir-lo de nou.
Al mateix temps, l’Esbojarrada, aixi és com s’anomena l’acampada jove del Baix Llobregat, va tenir lloc a La Palma de Cervelló. Més de 50 participants, entre joves i monis, van plantar les tendes al Pla de Sant Joan i van poder gaudir d’un lloc increïble amb un sol fantàstic! Després d’unes dinàmiques de coneixença per trencar el gel, van plantejar una activitat organitzada conjuntament amb la Comissió de Gènere del Baix Llobregat per trencar estereotips sobre el model de bellesa i normalitat que el sistema patriarcal ens ha imposat. Es van arribar a unes conclusions molt interessants, i a la certesa que encara tenim molta feina per fer en aquest àmbit! Els i les joves van poder aprendre, jugar i compartir activitats relacionades amb el món del circ, no com a centre d’interès, sinó de forma molt més lliure, amb el material de malabars del Sector.
El Sector Baix Llobregat apostem per l’ús d’espais públics i municipals per poder realitzar activitats que garanteixen el treball en xarxa i conjunt dels infants, joves i monitors i monitores dels nostres esplais, ja que entenem que és una manera de garantir que tothom hi pot participar i de donar a conèixer la nostra tasca educativa al conjunt de la població. Requereix un treball previ amb les institucions, escoles, etc., que no sempre és fàcil, però que creiem necessari i positiu.
Valorem les Trobades amb una mirada critica, estem contentes, però encara ho podem fer millor. Cal continuar treballant per tal que la perspectiva de gènere i la inclusió es duguin a la pràctica de forma quotidiana i normalitzada en totes les trobades, no només com a activitats puntuals. També cal millorar la organització i coordinació prèvia entre els esplais i l’EGS a través de la feina per comissions, hem de buscar i facilitar la participació de tots els esplais del sector, -no per ser més en quantitat sinó en diversitat-, i finalment potenciar la cohesió entre participants dels diferents esplais del sector durant les Trobades.
Les Trobades han estat les ultimes activitats del Sector, ara ja posem la mirada cap el curs vinent, amb més idees i propostes.