Esplais Antifeixistes: educant en valors, lluitant contra l’opressió és el nom de l’onzena edició de l’Escola d’Esplac que se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de febrer a Santa Coloma de Gramenet.
Per fer front a l’amenaça dels discursos d’odi és imprescindible formar-nos amb entitats i projectes que en el seu dia a dia treballen des de l’antifeixisme. Per fer-ho, a l’Escola d’Esplac 2025 comptarem amb diferents col·lectius, ponents i projectes que treballen per la transformació social i l’antifeixisme des de diferents àmbits i perspectives. A continuació, presentem els col·lectius i les persones que formen part de les activitats d’aquesta trobada formativa.
Qui participarà a l’Escola d’Esplac 2025?
Assemblea de Catalunya de Transició Ecosocial: Representada per Rubèn Suriñach, aportarà la perspectiva ecosocial en la lluita contra l’extrema dreta.
La Màquia-Azadî Jin: Grup transfeminista autònom no mixt que lluita per subvertir els sistemes de dominació, inspirat en el moviment d’alliberament de dones de Kurdistan.
Gimnàs Popular Matilde Landa: Espai d’entrenament i resistència que farà un taller d’autodefensa, amb un enfocament en els esports de contacte com a eina d’apoderament.
Murs de Bitàcola: Projecte que uneixl’ art urbà i la memòria històrica, comptarem amb el coordinador Roc Blackbloc, que dinamitzarà un taller de muralisme antifeixista.
Cuellilargo: Col·lectiu que desplega una comunicació crítica i contrahegemònica, centrada en estratègies per respondre al feixisme i comptarem amb un dels coordinadors, Pol Andiñach.
També participaran la Fatima Aatar, antropòloga especialitzada en educació, colonialisme i poder, amb experiència en organitzacions com el BDS, el Moviment Moro Antiracista i sindicats d’habitatge, la Marina Garcia Morante mestra d’atenció a la diversitat i doctoranda en Psicologia de l’educació i Juango Gallardo, professor i historiador especialitzat en el moviment obrer i anarcosindicalisme de la perifèria de Barcelona.
A més, el disseny de les samarretes i l’estampació l’ha fet studiverd, estudi de creació artística.
Finalment, com a l’edició passada, tindrem exposats llibres sobre la temàtica de les editorials de Tigre de Paper i Virus amb una selecció antifeixista de les obres publicades.
![](https://www.esplac.cat/wp-content/uploads/2025/01/1-400x400.jpg)
![](https://www.esplac.cat/wp-content/uploads/2025/01/2-400x400.jpg)