Tardes de Lleure i Antiracisme
Esplais Catalans organitza conjuntament amb la Fundació Ferrer i Guàrdia i l’Escola Lliure El Sol les Tardes de Lleure i Antiracisme.
Tardes de Lleure i Antiracisme 2023
Com educar des d’una perspectiva antiracista i decolonial?
Els dies 24, 25 i 26 d’octubre arriba la primera edició de les Tardes de Lleure i Antiracisme. Aquesta proposta pretén generar diferents espais de reflexió sobre com educar des d’una perspectiva antiracista i decolonial. Per fer-ho, s’organitzaran tres tallers en els quals treballarem des de diferents disciplines sobre temes tan candents com les pedagogies decolonials, la comunicació antiracista o el privilegi blanc, entre d’altres.
Les formacions tindran lloc a l’Escola Lliure el Sol, Barcelona, de 18.30h a 20.30h.
El cicle comptarà amb 3 tallers; teniu l’opció d’escollir-ne un, dos o, fins i tot, participar als tres!
Podeu inscriure-us a través del web de l’Escola Lliure el Sol.
24 d’ocutubre. Acompanyament educatiu des d’una perspectiva antiracista, a càrrec de t.i.c.t.a.c. Inscripcions.
25 d’ocutubre. Som antiracistes? Revisem la nostra organització/entitat, a càrrec de Calala Fondo de Mujeres. Inscripcions.
26 d’ocutubre. Art-Teatre per a una comunicació antiracista, a càrrec de La Xixa Teatre. Inscripcions.
24 d’ocutubre. Acompanyament educatiu des d’una perspectiva antiracista
A càrrec de t.i.c.t.a.c
Les entitats de lleure creiem en l’educació com una eina de transformació social, però… tenim clar quina transformació volem? En aquest taller reflexionarem sobre la proposta pedagògica que sostenim. Com construïm les relacions d’ensenyament i aprenentatge i a quin coneixement donem valor? Com qüestionem els factors estructurals que mantenen les desigualtats? Com ens enfrontem a les barreres sistèmiques que cultiven i sostenen el racisme i el colonialisme?
25 d’ocutubre. Som antiracistes? Revisem la nostra organització/entitat
A càrrec de Calala Fondo de Mujeres
En aquest taller reflexionarem sobre els elements del racisme estructural que impregnen el dia a dia de les nostres entitats. També treballarem estratègies per a poder identificar-los i revertir-los a partir de pràctiques antiracistes en àmbits com el relleu i la composició de l’equip de monis/caps, el treball en xarxa, la relació amb famílies, aspectes pedagògics, etc.
26 d’ocutubre. Art-Teatre per a una comunicació antiracista
A càrrec de La Xixa Teatre
En aquest taller, a través de l’art i el teatre, reflexionarem sobre quines formes de comunicació tenim establertes a les nostres entitats i què n’hem de canviar perquè siguin antiracistes. En resum, sacsejarem la manera en què ens comuniquem!