Les Jornades Ambientals que organitza la comissió Reduint Petjada d’Esplac es realitzaran el proper 16 d’octubre al Casal de Joves el Guinardó
Parlar d’alimentació és parlar de medi ambient, de desigualtats, de cultures i identitats, de salut, de transport, de poder. Avui i aquí, implica debatre sobre capitalisme, globalització, migracions, tecnificació i industrialització. L’alimentació, per la seva essencialitat i centralitat en les nostres vides, esdevé omnipresent en tot allò que fem i deixem de fer.
Parlar de sobirania és parlar d’apoderament, de responsabilitat i de debat. De col·lectivitat. De proximitat, de tracte humà, d’aprofitament. És parlar d’internacionalisme, de solidaritat i cooperació. Sobirania és una paraula que, al dir-la, t’omple la boca.
És la conjunció dels dos mots, la sobirania alimentària, del que parlarem a les Jornades Ambientals que organitza la comissió Reduint Petjada d’Esplac el proper 16 d’octubre al Casal de Joves el Guinardó. Comptarem amb:
- Quim Muntané, gestor de projectes de la revista Sobirania Alimentària
- Un membre de la Xarxa d’Aliments de Gràcia que és un projecte que té per objectiu satisfer una necessita bàsica com és l’alimentació mitjançant el suport mutu i la solidaritat
- Un membre de la Cooperativa Germinal que són un col·lectiu de persones amb uns objectius comuns basats en la cooperació i la voluntarietat lliurement establertes, que volem resoldre, mitjançant el consum de productes eco-biològics, qüestions d’ordre social, laboral, econòmic, ecològic i de salut.
Cliqueu aquí per veure el cartell de les Jornades Ambientals 2016!
Al matí els escoltarem, i aprendrem de les seves experiències.
Esmorzarem totes juntes i després del descans farem un debat amb els ponents per tal d’aprofundir en els temes que creiem importants per els nostres infants.
Després de dinar plegades (dueu-vos el plat i els coberts de casa, que la comissió posarà el menjar!), encararem una tarda més esplaiera amb una dinàmica on posarem en comú pràctiques i recursos que podem implementar en el quotidià de l’esplai.
Informació de les jornades
10 h Inici de les ponències.
11:30 h Esmorzarem totes juntes.
12 h Debat.
14 h Dinem. Paella o fideua vegana!
16 h Dinàmica esplaiera.
18 h Cloenda de les jornades.
El preu de les jornades és de 4 euros que inclouen les ponències i el dinar que farem.
Cliqueu aquí per apuntar-vos a les jornades!
Us hi esperem amb els braços oberts!