El passat diumenge 19 de març es va celebrar la primera trobada pedagògica del sector geogràfic Penedès, Garraf i Anoia.
La trobada pedagògica va sorgir com a idea durant l’AGO (Assemblea General Ordinària), del mateix sector davant la inquietud de compartir i debatre sobre aspectes pedagògics entre els diferents esplais del sector per tal de visualitzar les línies pedagògiques d’aquests i poder-les apropar una mica més entre elles.
Van participar-hi un total de 4 esplais del sector i els debats van estar dinamitzats per les mateixes monitores que, prèviament, havien preparat durant l’anterior reunió de sector. Estava previst realitzar un total de cinc debats i dinàmiques per treballar diversos temes. Finalment només se’n van dur a terme tres, ja que l’interès per aquests va fer que s’allarguessin.
Les monitores dels esplais assistents, (C.E. Drac Màgic, C.E. els Grumets, GER i MIV) van debatre sobre la “comunicació i participació de les famílies a l’esplai: quin paper han de tenir? Hi ha d’haver límits? També es va debatre l’ús de les noves tecnologies a l’esplai i xarxes socials amb una dinàmica a través d’aplicacions mòbils i una posada en comú final. I el tercer debat que es va realitzar va ser al voltant de conceptes i termes que poden aparèixer tant al Projecte Educatiu de Centre (PEC) i als idearis tot fent ús del joc “Encerta-la”!
Aquesta trobada ha servit per despertar l’interès pedagògic i de debat entre diferents monitores de diferents esplais, un espai que habitualment no tenim més enllà de reunions de sector (on no participen totes les monitores) o trobades formatives (on el debat es focalitza en pocs aspectes, estretament relacionats amb les formacions que s’hi duen a terme). Esperem que les monitores que hi van assistir puguin traslladar i emportar-se al seu esplai i a la resta de l’assemblea d’aquest els debats i inquietuds que es van encetar a la trobada.