L’Escola Lliure El Sol i Pam a Pam fan una proposta d’abastiment alimentari per a esplais, agrupaments i casals de joves. És un plantejament en el marc del projecte Abastiment agroecològic que intenta donar eines per posar en pràctica accions cap a la sobirania alimentària.
Ens hem parat a pensar a quin model agroalimentari donem suport des de l’associacionisme educatiu? Sabem quina és la nostra petjada ecològica en l’abastiment d’aliments en campaments, casals, rutes o colònies? Moltes entitats ens desplacem en gran grup i augmentem el consum d’aliments, per tant, l’impacte ambiental. Voleu productes agroecològics o de proximitat per aquestes activitats? Prou excuses! Aquí teniu totes les eines per fer-ho possible: calendari, documents, FAQ’s, recursos… L’Escola Lliure El Sol i Pam a Pam t’ho posen fàcil per passar a l’acció.
Aquesta campanya té l’objectiu d’afavorir les iniciatives agroecològiques tot replantejant el nostre model agroalimentari, animant als esplais, agrupaments escoltes i casals de joves a abastir-se de productes agroecològics i/o de proximitat per a les activitats d’estiu, aprofitant aquesta situació per generar formes de consum basades en circuits de comercialització curta i apostant per la sobirania alimentària. Per aconseguir-ho, es plantegen 3 línies d’acció principals:
- Abastiment de producte fresc (fruita, verdura, pa) de la zona on es realitza l’activitat (durant l’activitat)
- Abastiment de producte no fresc (llegums, cereals) a granel i amb proveïdores responsables (abans de l’activitat)
- Abastiment de producte de la zona on es realitza l’activitat (fruits secs, oli, formatges, mel) per a les famílies de l’entitat (després de l’activitat)
La campanya inclou un mapa i un directori de projectes agroramaders, a més d’un protocol de comandes conjuntes en espais comunitaris que busca unir recursos logístics de desplaçament.
Us animem a visitar en aquest enllaç la pàgina on trobareu totes les línies d’acció detallades i un vídeo explicatiu!