Diumenge 2 d’octubre debatrem sobre els efectes de l’emergència climàtica, aprendrem quines estratègies es plantegen des del decreixement com a sortida a la crisi ecosocial i coneixerem iniciatives que promouen models transformadors a la nova edició de les Jornades Ambientals d’Esplac.
Fenòmens meteorològics extrems, sequeres prolongades, grans incendis forestals, crisi energètica global, guerres pel control dels recursos, desforestació de l’Amazones, contaminació del sòl, l’impacte de la indústria càrnica… són efectes cada cop més freqüents i presents als mitjans de comunicació, la paraula col·lapse ens aboca cap a un futur fosc amb poques esperances de revertir les conseqüències d’un sistema que posa per davant el capital a la vida. Davant aquest escenari, quin paper tenim els esplais?
Educar en el catastrofisme és educar en un context d’incertesa, crisi social i econòmica, des de la realitat de les nostres entitats. Quin rol juguem les monitores i monitors com a agents educatius en la transformació social? Tenim la capacitat de generar canvis i contribuir en una transició ecològica necessària per pal·liar els efectes del col·lapse? Les Jornades Ambientals d’enguany busquen analitzar la realitat que ens envolta i el futur que ens espera per tal de detectar quines possibilitats tenim des de l’educació en el lleure per transformar-la i avançar cap a un model socioeconòmic que posa la vida per davant. Tindràn lloc el proper diumenge 2 d’octubre a la Lleialtat Santsenca de Barcelona (Carrer d’Olzinelles, 31).
Si ets moni, pots incriure’t a través de l’Era. Si ets sòcia, en aquest enllaç.
Tens tota la informació detallada a la pàgina de les Jornades Ambientals.