El passat dissabte 17 de maig del 2014, dos esplais del Sector Osona-Ripollès van participar d’una matinal de formació sobre banca ètica a Tona. En total van ser uns 20 participants de l’esplai Les 100 Teies i de l’esplai Güitxi-Güitxi, que a més a més va acollir la formació al seu local.
A principi d’aquest curs, a l’Assemblea del Sector realitzada durant la Trobada de monitors i monitores, vam comentar que teníem ganes d’apostar per un model de gestió de l’economia més ètic i, per tant, més responsable. Teníem moltes preguntes i volíem rebre assessorament sobre la temàtica per poder treballar el tema a l’esplai.
A l’hora de plantejar-nos organitzar la formació vam compartir que volíem fer una gestió ètica dels nostres recursos. Com a esplais creiem que hem de ser coherents amb els nostres ideals de consum i gestió crítica i responsable. Fins fa poc no hi havia la possibilitat de fer-ho, però és una realitat el fet que, ja fa un temps, que la banca ètica s’ha anat consolidant a través de la presència d’entitats financeres alternatives. Aquestes, promocionen el fet de poder fer una gestió més responsable i ètica de l’economia. Com a esplais, en volem formar part, però no sense assessorar-nos i aprofundir prèviament sobre la temàtica. A més a més, també ho volem treballar, més enllà de la nostra gestió interna, amb les nostres famílies, infants i persones properes a l’esplai.
És per això que vàrem fer la demanda de la formació amb els següents objectius; adquirir uns coneixements mínims sobre banca ètica, valorar els avantatges i inconvenients de la banca ètica com a banc de gestió de l’economia de l’esplai i, finalment, conèixer els passos necessaris per canviar del “banc tradicional” a la banca ètica.
Us hem de dir que va ser un matí molt interessant i que vam aprendre molt. Estem molt contentes d’haver-nos pogut reunir el dissabte! Seguim apostant per un model de gestió responsable dels nostres recursos!