El passat diumenge 22 d’octubre es va celebrar la desena edició de les Jornades Ambientals a Can Crehuet.
La desena edició de les Jornades Ambientals va començar a les 10h de matí. Després dels rigorosos minuts de cortesia per a aquells més tocatardans, la Júlia Hosta va encetar la jornada amb una ponència que abordava què és l’ecoansietat. La ponència convidava a reflexionar sobre com educar en l’esperança en un context desesperant i plantejava alguns canvis de mentalitat necessaris per abordar aquest tema des de l’educació en el lleure.
Després d’un descans per esmorzar una mica de fruita, a càrrec de la comissió Reduint Petjada, va arribar el moment del taller de RuidoPhoto, dinamitzat per la Laia Gómez i la Mariona Olivella. A través de tres reportatges fotogràfics, el taller convidava a reflexionar sobre com el canvi climàtic afecta en diverses realitats del planeta. En acabar, es van posar en comú les sensacions viscudes després de conèixer els relats darrere les fotografies.
Per últim, després de dinar va arribar el torn del cinefòrum dinamitzat per Karlos Castilla, membre de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. Aprofitant que RuidoPhoto ha elaborat peces audiovisuals relacionades amb les sèries fotogràfiques que s’havien treballat al matí, el cineforum va girar al voltant d’aquestes. Així, durant el debat es va aprofundir en la temàtica particular de cadascuna de les peces amb la mirada posada en els drets humans.
Amb tot, les Jornades Ambientals han tingut una valoració positiva! S bé és cert que no és fàcil combatre l’ecoansietat en el context desesperant en què ens trobem, és vital canviar el relat i començar el canvi des de baix.