El cap de setmana del 29 de setembre a l’1 d’octubre, algunes participants del Sector Barcelona han marxat a Caldes de Montbui per començar el curs amb el CIM. Hi han participat 7 esplais i 45 joves i premonis.
El CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) al Sector Barcelona és una activitat consolidada des de fa temps. De forma autogestionada, les monitores i monitors preparen diverses formacions per tal que els grups de joves i premonis dels diferents esplais participants puguin començar la seva etapa de formació com a monitores i monitors. Durant el CIM, es treballa i es debat al voltant de conceptes bàsics i necessaris per a la futura entrada a l’equip de monis de l’esplai.
Enguany 7 esplais del sector han participat al CIM: l’Esplai SCV El Clot, l’Esplai Kasperle, l’Esplai GMM, l’Esplai Tr3smon, l’Esplai Espurna, l’Esplai Turons i l’Esplai Totikap. D’aquests diferents esplais, 17 persones s’han encarregat de les formacions i 45 joves i premonis les rebien.
Com en els dos cursos anteriors, aquest any s’ha continuat apostant per realitzar el CIM en un terreny d’acampada del càmping El Pasqualet, a Caldes de Montbui. És un terreny adaptat amb cuina, instal·lació elèctrica i aixopluc, fet que ha facilitat la realització de l’activitat.
Durant el cap de setmana s’han realitzat tres formacions i diversos espais de coneixença i cohesió. Les tres formacions que s’han fet han estat “Pedagogia”, on s’ha parlat de temes que generen debat en l’àmbit pedagògic com la participació infantil, els límits i la gestió dels conflictes; “Què és l’esplai?”, on s’ha explicat la història dels esplais i dels moviments educatius, així com les bases ideològiques d’Esplac; i “Organització”, on s’ha treballat l’assemblearisme i l’organització interna. Per culminar l’activitat i fer un tancament de l’espai, el diumenge s’ha fet un dinar conjunt de tancament.
El CIM és una activitat amb un format i un seguiment consolidat al Sector Barcelona, on es valora molt positivament l’espai formatiu i de cohesió de les futures generacions de monitores dels esplais. Durant el cap de setmana es comparteixen experiències, dubtes i inquietuds al voltant de la tasca educativa que realitzen els esplais, generant així un coneixement col·lectiu molt enriquidor!